Bezoekers

HEDENDAAGSE KUNST

Art The Hague, de eigenzinnige beurs voor hedendaagse kunst, verrast in 2019 kunstliefhebbers en verzamelaars met een variëteit aan werk van zowel internationaal kunstenaars als jonge kunstenaars die nog niet zo lang geleden de academie hebben verlaten. Met een sterke selectie van 46 Nederlandse en Belgische galeries voor hedendaagse kunst is de reguliere ‘line up’ van Art The Hague de moeite waard. Behalve gerenommeerde galeries als Gallery Ramakers, Livingstone Gallery, Maurits van de Laar, nemen ook jonge galeries zoals Assembled by Root en Lauwer Art deel aan de beurs. Het kunstplatform Wilford X uit België komt met een installatie van de internationale kunstenaar Koen Vanmechelen (zie afbeelding). Het randprogramma van Art The Hague omvat onder meer de verkooptentoonstelling ATH  ‘vrouw in de kunst’, Bedrijvencollecties (curator Ad Himmelreich), Young Collectors Day & Museumnacht, talkshows over hedendaagse kunst en speciale tours.

handtekening-axel
Axel Lemmens

MedusaBronsZwart(82x42x32)11

VOORLOPIG PROGRAMMA 2019

Woensdag 2 OKTOBER (Feestelijke opening)

 • 14.30 uur Symposium Boekmanstichting (artIndex)
 • 16.00 uur Preview & Persmeeting
 • 17.00 uur DEA (Business Meeting)
 • 18.00 uur Beurs Open
 • 18.30 uur Officiële opening Mirjam de Blécourt (Topvrouwen.nl)
 • 19.00 uur Opening fototentoonstelling Anette Brolenius ‘What is your Legacy’
 • 22.00 uur Sluiting beurs


Donderdag 3 OKTOBER

 • 10.30 – 15.30 Meeting Saffier
 • 14.00 uur Beurs open
 • 15.30 uur – 19.00 Be United (Netwerkborrel)
 • 16.00 uur Ajax = Art. Wat kunnen kunst- en voetbalwereld van elkaar leren?
 • 17.00 en 19.00 uur Tours
 • 18.00 – 20.00 uur Art & Finance
 • 21.00 uur Sluiting beurs


Vrijdag 4 oktober

 • 14.00 uur Beurs open
 • 14.00 Artists Talk
 • 16.00 Signeersessie Klaas Gubbels
 • 17.00 en 19.00 uur Tours
 • 17.00 Trudi Zadelhoff ‘Vrouwen in de kunst’
 • 19.00 Sessie ATH Exhibition
 • 21.00 uur Sluiting beurs


ZATERDAG 5 OKTOBER

 • 11.00 uur Beurs open
 • 14.00 Tours door online magazine Jegens & Tevens
 • 16.00 – 17.30 Cosmo Café met Koen Vanmechelen
 • 17.00 – 18.00 Tour Haagse BN-er
 • 18.00 – 20.00 DJ & Music
 • 20.00 Sluiting Beurs
 • 20.00 -24.00 Voortgang Museumnacht


ZONDAG 6 OKTOBER

 • 11.00 uur Beurs open
 • 13.00 – 17.00 Tours
 • 14.00 Live Optreden
 • 18.00 Sluiting Beurs

AANMELDING

Wilt u bij het programma zijn, graag aanmelden via info@artthehague.nl

PLATTEGROND

Bekijk de beursvloer plattegrond van Art The Hague 2018.

Klik op de plattegrond voor een grote versie.

Haagse Museumnacht

Dit jaar valt het weekend van de Haagse Museumnacht samen met Art The Hague. Een goede reden om dan ook samen te werken. Het programma van de beurs sluit volledig samen met de Museumnacht. Als onze beurs sluit, staan de bussen klaar om jullie naar de Museumnacht te brengen.

Dit jaar hebben we ook nog eens de grootste Haagse Museumnacht ooit! Al 10 jaar krijgen we een bijzonder kijkje in cultureel Den Haag. Dit jaar is het tijd om terug te blikken én vooruit te kijken. Prikkel je zintuigen tijdens een bezoekje na sluitingstijd. Laat je meeslepen in verschillende tijdperken uit het verleden of maak een magische sprong in de toekomst. Verlies je niet in de tijd en zorg dat je getuige bent van dit culturele festijn! Ben jij erbij?

Zaterdag 5 oktober 2019

Van 20.00 – 01.00 uur

45 + instellingen

Afterparty @Bleyenberg 23.00 – 06.00 uur

www.museumnachtdenhaag.nl

 

#MNDH19

TENTOONSTELLINGEN

Symposium KUNST & KORSAKOV

Op donderdag 3 oktober 2019 organiseert onze maatschappelijke partner Saffier een symposium over het positieve effect van kunst op de ontwikkeling en welzijn van mensen met het syndroom van Korsakov. Het symposium is vooral bedoeld voor vaktherapeuten, zorgprofessionals, kunstliefhebbers en andere geïnteresseerden. Het symposium wordt georganiseerd in de iconische Fokker Terminal in Den Haag, waar gelijktijdig de kunstbeurs Art The Hague plaatsvindt. Er zijn slecht 150 kaarten beschikbaar.

 

Inhoud

 

Vaak wordt aangenomen dat mensen met het syndroom van Korsakov zich niet meer of zeer beperkt verder kunnen ontwikkelen. Kunstzinnig therapeute Renate Volkert van Saffier wil laten zien dat door middel van kunstzinnige therapie, patiënten met dit syndroom een kans krijgen op een zinvoller en beter bestaan. Zij wil graag haar collega’s van andere instellingen in Nederland en andere geïnteresseerden vertellen over haar ervaringen. Aanvullend op haar verhaal zullen ook andere deskundigen en wetenschappers vanuit hun expertise dit thema aankaarten en zijn er interessante interactieve workshops, die ook betrekking hebben op hetzelfde thema.

 

Sprekers

 

Terwijl Renate Volkert vooral ingaat op haar ervaringen, zal GZ psycholoog René ter Horst de Visual Thinking Strategies (VTS) toelichten, een methode waarbij aan de hand van kunst het waarnemen en denken wordt getraind. Daarnaast vertellen danstherapeuten Inge Oosterveld en Regina Magnus o.a. over de toepassing van laban bewegingsanalyse, een observatie instrument waarmee het bewegingsprofiel van iemand in beeld kan worden gebracht. En als laatste spreker zal Wil Uitgeest de rol van kleur toelichten. Een interessante verzameling voordrachten over kunstzinnige middelen, die de grenzen overschrijden van traditionele denkbeelden.

 

Workshops

Gedurende de dag worden er interactieve workshops gegeven. In het programma staan de thema’s benoemd, die u kunt aanklikken voor aanvullende informatie. U kunt een keuze maken uit twee workshops. Meer informatie over de workshop is te vinden in het programma.

 

Expositie

 

Het symposium wordt gehouden in de Fokker Terminal in Den Haag. Saffier is zoals gezegd de maatschappelijke partner en  is in staat is gesteld te exposeren met twee grote kunstwerken. Beide werken zijn collages van tijdschriften, gecombineerd met tekeningen en abstracte lijnenspellen, gerealiseerd onder leiding van kunstzinnig therapeute Renate Volkert en beeldend kunstenares Barbera Sterk.

Nog meer…volgt

Tijdens Art The Hague worden in samenwerking met verschillende partners ieder jaar weer verschillende (internationale) tentoonstellingen en activiteiten georganiseerd.

‘ATH Drawings’

Naast de hoofdbeursvloer besteden we dit jaar in een aparte sectie aandacht aan werk op papier onder de noemer ATH Drawings. De verkoopexpositie zal plaatsvinden in het eerste deel van de beurs. Maurits van de Laar is gevraagd om als curator op te treden voor de tentoonstelling. Tijdens de tentoonstelling zijn zowel 2D, sculpturen en installaties te zien. De werken worden ingebracht door de deelnemende galeries aan de beurs.

We gaan tijdens de beurs middels deze speciale tentoonstelling extra aandacht geven aan deze kunstvorm. We denken dat deze presentatie voor de bezoekers een interessante ontdekking is. Door deze tentoonstelling wordt bovendien kunst voor veel bezoekers beter bereikbaar. De tentoonstelling wordt onder andere gemaakt voor en door de deelnemende galeries aan Art The Hague en wordt alleen (internationale) kunst gepresenteerd met een hoog kwaliteitsniveau. Galeries worden in staat gesteld om naast het werk in hun galerie ook extra werk (werk op papier) te presenteren in de tentoonstelling

CAMPAGNEBEELD ART THE HAGUE 2019

Na Pat Andrea, Warffemius, herman de vries, Jeroen Henneman, Philip Akkerman staat in 2019 het werk van de Belgische kunstenaar Koen Vanmechelen (1965) centraal in de beeldcampagne van Art The Hague. Zijn baanbrekende werken gaan over bioculturele diversiteit en identiteit. Centraal in zijn oeuvre staat de kip, die door zijn projecten wordt onthuld als zowel een kunstwerk als een metafoor voor de samenleving. Door het samenbrengen en het onderzoek van het samenspel tussen kunst, wetenschap en filosofie, reflecteert Vanmechelen op ons wereldwijde erfgoed en onderzoekt hij de manier waarop we kiezen om te leven en te evolueren. Multidisciplinaire wetenschappelijke samenwerking en maatschappelijke betrokkenheid zijn een integraal onderdeel van de aanpak van Vanmechelen. Koen Vanmechelen  (courtesy Wilford X) levert het artwork voor de nieuwe beeldcampagne van Art The Hague 2019.

Kijk ook nog even terug naar het beeldverslag van Art The Hague 2018: https://youtu.be/Xn-fnL6YYOY.

WEEKEND ART THE HAGUE BUS: PENDELDIENST VOOR BEURSBEZOEKERS

GRATIS VERVOER

Bezoekers van Art The Hague kunnen op zaterdag 5 oktober en zondag 6 oktober gratis gebruik maken van de speciale Art The Hague bus, die tussen Art The Hague en Den Haag Centraal. De bus rijdt zaterdag en zondag 2 x per uur vanaf de openingstijd van de beurs (zie hieronder) tot ca. sluitingstijd.

Haltes

Art The Hague-Fokker Terminal: vóór de deur aan de rijweg.

Centraal Station: exacte plek volgt nog!

Let op: in het weekend is er geen openbaar vervoer naar de Fokker Terminal.

De gratis Art The Hague bus brengt tijdens de openingstijden van de beurs (zie hieronder) in het weekend de beursbezoekers van Den Haag CS naar de de Fokker Terminal v.v. De bus is te herkennen Art The Hague Poster.

 

Standplaats:
Den Haag CS, Busplatform halte H (eerste verdieping)
– Fokker Terminal, voor de deur

 

Vertrektijden: zaterdag en zondag vanaf 11.00 van Den Haag CS. Laatste bus vanaf de Fokker Terminal : zaterdag om 20.15 uur en zondag om 18.15 uur.

TICKETPRIJZEN

Tickets zijn verkrijgbaar

aan de kassa tijdens de

openingstijden van de beurs.

Normaal € 10

CJP/Student € 5

Tot 16 jaar gratis

C Kaart gratis

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 2 oktober 18.00-22.00 uur

Donderdag 3 oktober 14.00 – 21.00 uur

Vrijdag 4 oktober 14.00 – 21.00 uur

Zaterdag 5 oktober 11.00 – 20.00 uur

Zondag 6 oktober 11.00 – 18.00 uur

BEURSLOCATIE

Fokker Terminal | Binckhorstlaan 249 | 2516 BB Den Haag
Hoe komt u er:
Auto:

 • Bezoekers
 • Vanaf Amsterdam/Utrecht/Rotterdam: volg de A12 richting Den Haag Centrum
 • Na het Prins Clausplein rechts aanhouden en neem de eerste afslag, nummer 4: Voorburg Den Haag, Binckhorst
 • Bij de verkeerslichten onderaan de afrit linksaf, vervolgens rechtdoor de Maanweg volgen
 • Einde Maanweg met de bocht mee naar rechts de Binckhorstlaan op
 • Let op onderstaand ANWB bord ‘Binckhorst bereikbaar’
 • U volgt het gele bord ‘Fokker Terminal’
 • Sla na dit bord linksaf om de parallelweg op te rijden
 • U rijdt langs een bouwterrein en neemt na 50 meter de eerste afslag naar links om het terrein van de Fokker Terminal op te rijden
 • De Fokker terminal beschikt over 400 eigen parkeerplaatsen
 • De Fokker terminal beschikt over 380 eigen parkeerplaatsen. Prijs: €5 per dag of dagdeel.


Openbaar Vervoer, alleen op werkdagen.
Kijk hierboven onder het kopje WEEKEND Art The Hague Bus voor vervoer tijdens het weekend.

LET OP! Het gebied rond Station HS wordt t/m 17 december 2017 vernieuwd. Bus 26 rijdt een aangepaste route en stopt niet meer bij de halte station HS.

Voor de looproute naar de vervangende halte HS/Leeghwaterplein, volg de rode pijlen op het trottoir.

Van Den Haag HS –> Fokker Terminal

Bus 26

Uitstappen halte Zonweg

300 m lopen naar Fokker Terminal

Let op! Bussen rijden niet in het weekend

Voor vertrektijden van bus 26: www.htm.nl/reisinformatie/htmbuzz-26/.Voor een reisadvies op maat zie: www.9292ov.nl

N.B. Check i.v.m. werkzaamheden www.htm.nl voor actuele informatie.