Bezoekers

HEDENDAAGSE KUNST

Art The Hague, de eigenzinnige beurs voor hedendaagse kunst, verrast in 2022 kunstliefhebbers en verzamelaars met een variëteit aan werk van zowel internationaal kunstenaars als jonge kunstenaars die nog niet zo lang geleden de academie hebben verlaten. Met een sterke selectie van 46 Nederlandse en Belgische galeries voor hedendaagse kunst is de reguliere ‘line up’ van Art The Hague de moeite waard. Behalve gerenommeerde galeries als Gallery Ramakers, Livingstone Gallery, NL=US art, nemen ook jonge galeries zoals 94/97 Gallery en Curated Art Work deel aan de beurs. Dit jaar nemen ook een aantal galeries uit Belgie deel aan Art The Hague. Het randprogramma van Art The Hague omvat onder meer een solo/duo tentoonstelling en een tentoonstelling Young Talent bij de entree van de beurs.

 

handtekening-axel
Axel Lemmens

147A4720 LR

PROGRAMMA 2022

Woensdag 5 OKT opening

 • 16.00 uur Preview
 • 18.00 uur Beurs open
 • 18.00 uur Officiële opening Benno Tempel (directeur Kunstmuseum)
 • 22.00 uur Sluiting beurs


Donderdag 6 okt

 • 14.00 uur Beurs open
 • 16.00 – 17.00 uur Symposium Digitale Kunstmarkt
 • 18.00 – 21.00 uur Avond Openstelling
 • 21.00 uur Sluiting beurs


Vrijdag 7 OKT

14.00 uur Beurs open

14.00 uur The Hague Contemporary Art Tour

16.00 – 17.00 uur Lezing Hans van Bentem

21.00 uur Sluiting beurs


ZATERDAG 8 OKT (Courageous Collectors Day)

11.00 uur Beurs open

14.00 uur The Hague Contemporary Art Tour

16.00 uur Courageous Collectors Meeting

17. 00 uur Tour met HBN

18.00 uur DJ&Music

20.00 uur Sluiting Beurs

20.00 – 24.00 uur Voortgang Museumnacht

 

ZONDAG 9 OKT

11.00 uur Beurs open

18.00 Sluiting Beurs

 

PLATTEGROND

Beursvloer plattegrond van Art The Hague 2021

Klik op de plattegrond voor een grote versie.

Tijdens Art The Hague in de stad

Zelfportretten Hans van Bentem

Gedurende de Art The Hague week zijn in de stad op diverse locaties de zelfportretten van Hans van Bentem te zien. De sculpturen staan in het Kunstmuseum Den Haag, Museum Beelden aan Zee, De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag, De Spelonk en Escher in Het Paleis. Uiteraard zal het zelfportret De Dictator te zien op Art The Hague!

Wilt u de toer doen? Stuur een mail naar info@artthehague.nl

PROGRAMMA

SOLO’s & DUO’s

Het eerste deel van de beurs bestaat dit jaar uit 6 verschillende solo & duo presentaties met sculpturen, fotografie, art & design, fashion & art en non-figurative abstracte kunst. De kunstenaars worden gepresenteerd door verschillende galeries.

The New Current

Bij de entree van de beurs is er een tentoonstelling te zien van Christine Kappé, Wouter Smit en Phillip Groubnov. Hun werk was eerder dit jaar onderdeel van The New Current; een jaarlijkse tentoonstelling in Rotterdam met een focus op nieuwe media, audiovisuele kunst en cross-overs, waarbij recent afgestudeerde kunstenaars de mogelijkheid krijgen hun werk te presenteren aan het grote publiek.

 

Christine Kappé

In ‘body:program:dream 3D animation, moving image installation, 2021’ stelt Christine dat de natuurwetten waarmee men zo vertrouwd is geraakt niet meer van toepassing zijn in een digitale wereld. Geen zwaartekracht, geen spieren meer om een vorm vast te houden, geen emotioneel wezen dat probeert te voelen, geen rationeel wezen dat probeert te relateren. Christine stelt vragen over de invloed van een digitale wereld waarbij de verbinding met de fysieke realiteit verloren gaat en de ‘kitscherige internet esthetiek’ zijn intrede doet.

 

Philipp Groubnov is een interdisciplinaire kunstenaar uit Wit-Rusland. ZIjn achtergrond in de wetenschap, en zijn interesse in ecologie en de menselijke conditie vormen de basis van zijn werk. Philipp Groubnov maakt performatieve installaties met levende organismen, datastromen, processen van kristallisatie en verval. Hij onderzoekt hiermee de verbinding tussen de wereld van menselijke ideeën en de materialiteit van de fysieke omgeving. ‘The Garden of Iarthly DIlights’ is een situatie waarin de droomwereld van een slapende kunstenaar in een ecosysteem wordt geplaatst. Deze situatie omvat mieren, vliegen, kunstmatige datagestuurde regen, dromen, camera, gras en bloemen.

 

Wouter Smit

In zijn werk beoogt Wouter Smit het analoge signaal te herontdekken in zijn poëtische betekenis. ‘Lightning signals’ biedt ruimte voor (zelf)reflectie op onze relatie binnen de natuurlijke wereld en de hedendaagse media- georiënteerde samenleving. Voor het bouwen van de lightning.signals installatie gebruikte de kunstenaar een doe-het-zelf data verwerkingsmachine om te communiceren met realtime informatie van Google’s API lightningmaps.org. De API detecteert blikseminslagen die overal ter wereld plaatsvinden, op elk gewenst moment. De lightning.signals installatie vertaalt de metadata van honderden detectiestations rond de aardbol in een dynamisch spel van licht en geluid.

 

Meer

Symposium Digitale kunst, lezing Hans van Bentem, Courageous Collectors Day…

CAMPAGNEBEELD ART THE HAGUE 2022

Na Pat Andrea, Warffemius, herman de vries, Jeroen Henneman, Philip Akkerman, Koen Vanmechelen en Danielle Kwaaitaal, staat in 2022 het werk van kunstenaar Hans van Bentem (1965) centraal in de beeldcampagne van Art The Hague.

Tijdens Art The Hague laat Hans van Bentem in een speciale solo werk  zien van de porcelein installatie ‘Keep on Dreaming’ zien. Danielle Hans van Bentem maakt speciaal voor de beurs ondere andere een editie in geitklei  nieuw werk. Het werk zal uiteraard ook te zien zijn in de stand van NL=Us art.

Kijk ook nog even terug naar het beeldverslag van Art The Hague 2018: https://youtu.be/Xn-fnL6YYOY.

HOTELS VOOR BEURSBEZOEKERS

Hotels 

Art The Hague heeft afspraken gemaakt met het Boutique Hotel Corona waar u voor een speciale beursprijs een overnachting kunt boeken.

Boutique Hotel Corona

Boutique Hotel Corona bevindt midden in het bruisende centrum van Den Haag, op het Buitenhof. Kiest u voor ons, dan kiest u voor dé ideale uitvalsbasis voor uw verblijf in de Hofstad. Op loopafstand het Museumkwartier met onder andere Escher in Het Paleis het Mauritshuis, Pulchri, hetBinnenhofen het Plein.

Het arrangement en de kortingscode:https://www.corona.nl/arrangementen/art-the-hague-arrangement

Tevens een kortingscode voor als men geen arrangement wenst en enkel een overnachting, 15% korting op de kamerprijs (ex ontbijt en citytax): ARTTHEHAGUE15

TICKETPRIJZEN

Tijdslots

Info over eventuele tijdslots volgt

Normaal € 11,50

Tot 16 jaar gratis

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 5 okt  18.00-22.00 uur

Donderdag 6 okt  14.00 – 21.00 uur

Vrijdag 7 okt 14.00 – 21.00 uur

Zaterdag 8 okt 11.00 – 20.00 uur

Zondag 9 okt 11.00 – 18.00 uur

BEURSLOCATIE

Fokker Terminal | Binckhorstlaan 249 | 2516 BB Den Haag
Hoe komt u er:
Auto:

Auto/Parkeren

Komt u met de auto?

 • Komende vanaf Amsterdam/Utrecht/Rotterdam: volg de A12 richting Den Haag Centrum
 • Hou na het Prins Clausplein (op de Utrechtse baan) rechts aan en neem de eerste afslag (Afslag 4: Voorburg Den Haag, Binckhorst)
 • Bij de verkeerslichten onderaan de afrit linksaf, vervolgens rechtdoor de Maanweg volgen
 • Einde Maanweg met de bocht mee naar rechts de Binckhorstlaan op
 • Na circa 450 meter ga je linksaf en zie je de Fokker Terminal recht voor je.
 • Rij nu rechtdoor ons terrein op

Onze parkeerwachters zorgen ervoor dat je de juiste parkeerplaats krijgt toegewezen. Wij beschikken over 400 eigen parkeerplaatsen en 8 elektrische laadpalen.

Prijs: €6,50 per dag of dagdeel.

Komt u met het openbaar vervoer?

Reis naar Den Haag Centraal of Den Haag HS, en neem onderstaande bus:

Den Haag Centraal:

Lijn 28 richting Station Voorburg. Deze lijn rijdt ook in het weekend.

Vertrektijden van lijn 28

Uitstappen bij halte Zonweg, loop terug naar de Binckhorstlaan, steek over en volg het voetpad naar links. De Fokker Terminal ligt rechts voor u.

Station Den Haag HS:

Lijn 26 richting Voorburg Station. Deze lijn rijdt niet in het weekend!

Vertrektijden van lijn 26

Uitstappen bij halte Zonweg, loop terug naar de Binckhorstlaan, steek over en volg het voetpad naar links. De Fokker Terminal ligt rechts voor u.