Bezoekers

HEDENDAAGSE KUNST

Art The Hague, de eigenzinnige beurs voor hedendaagse kunst, verrast in 2021 kunstliefhebbers en verzamelaars met een variëteit aan werk van zowel internationaal kunstenaars als jonge kunstenaars die nog niet zo lang geleden de academie hebben verlaten. Met een sterke selectie van 46 Nederlandse en Belgische galeries voor hedendaagse kunst is de reguliere ‘line up’ van Art The Hague de moeite waard. Behalve gerenommeerde galeries als Gallery Ramakers, Livingstone Gallery, Maurits van de Laar, nemen ook jonge galeries zoals Assembled by Root en Lauwer Art deel aan de beurs. Dit jaar nemen ook een aantal galeries uit Brussel deel aan Art The Hague. Het randprogramma van Art The Hague omvat onder meer de Art & Design tentoonstelling Dreamland en de tentoonstelling Out of Print op de eerste verdieping.

 

handtekening-axel
Axel Lemmens

MedusaBronsZwart(82x42x32)11

PROGRAMMA 2021

Woensdag 6 jan opening

  • 16.00 uur Preview & Persmeeting
  • 22.00 uur Sluiting beurs


Donderdag 7 JAN

  • 14.00 uur Beurs open
  • 21.00 uur Sluiting beurs


Vrijdag 8 JAN

  • 14.00 uur Beurs open
  • 21.00 uur Sluiting beurs


ZATERDAG 9 JAN

  • 11.00 uur Beurs open
  • 20.00 Sluiting Beurs

ZONDAG 10 JAN

  • 11.00 uur Beurs open
  • 18.00 Sluiting Beurs

AANMELDING

Wilt u bij het programma zijn, graag aanmelden via info@artthehague.nl

PLATTEGROND

Bekijk de beursvloer plattegrond van Art The Hague 2019.

Klik op de plattegrond voor een grote versie.

CROSSOVERS

Meer info volgt!

Meer info volgt!

PROGRAMMA

Boekmanstichting: Symposium

 

Wat zijn de belangrijkste trends in de beeldende kunst en hoe beïnvloeden deze de carrières van beeldend kunstenaars in Nederland? Tijdens Art The Hague presenteert de Boekmanstichting de eerste bevindingen uit de geüpdatete Cultuurindex Nederland voor de sector beeldende kunst.

De Cultuurindex Nederland brengt trends in beeld die uit de cijfers achter de Nederlandse kunst- en cultuursector naar voren komen. In december presenteert de Boekmanstichting de gehele update van deze cijfers, waarmee de periode 2005 tot en met 2017 in beeld komt. Tijdens de presentatie op Art The Hague worden de trends voor de beeldende kunst alvast uitgelicht en aangevuld met de meest recente gegevens om deze uitkomsten vervolgens te bespreken met experts uit het veld.

Wilt u erbij zijn. Stuur dan een mail naar info@artthehague.nl

Meer tentoonstellingen..

Tijdens Art The Hague worden in samenwerking met verschillende partners ieder jaar weer verschillende (internationale) tentoonstellingen en activiteiten georganiseerd. We besteden dit jaar veel aandacht aan de positie van de vrouw in de kunst. Onder andere met de ATH Exhibtion waarin werk te zien is van kunstenaars (V) van 16 verschillende galeries.

Bij de entree van de beurs, ziet u meteen een expositie verzameld door drie Limburgse bedrijvencollecties: DSM, Zuyderland en Provincie Limburg. Curator van de tentoonstelling is Ad Himmelreich (Provincie Limburg).

Op de eerste verdieping (Vip Ruimte) staat een fototentoonstelling met portretten van Topvrouwen. De fotograaf van deze expositie is Anette Brolerius.

 

 

Vrouwen in de Kunst

Tijdens Art The Hague besteden we veel aandacht aan positie van de vrouw in de kunst. De beurs wordt geopend door Topvrouw Mirjam de Blécourt. Trudi van Zadelhoff (gastcurator meesterlijke vrouwen Stedelijk Museum Schiedam) geeft een lezing en we hebben op vrijdag 2 vrouwelijke artist talks. Koen Vanmechelen houdt op zaterdag in het Cosmo Café een ronde tafel gesprek over het onderwerp vrouwenrecht en kunst. De aanleiding is 100 jaar algemeen kiesrecht maar ook het feit dat vrouwelijke kunstenaars nog altijd ondervertegenwoordigd zijn in allerlei collecties. We gaan daarom een tentoonstelling maken met werk van alleen vrouwen. Deelnemende galeries aan Art The Hague dragen werk voor aan de curatoren en zij zorgen voor een diverse, overzichtelijke en vooral ook verrassende tentoonstelling!

CAMPAGNEBEELD ART THE HAGUE 2019

Na Pat Andrea, Warffemius, herman de vries, Jeroen Henneman, Philip Akkerman staat in 2019 het werk van de Belgische kunstenaar Koen Vanmechelen (1965) centraal in de beeldcampagne van Art The Hague. Zijn baanbrekende werken gaan over bioculturele diversiteit en identiteit. Centraal in zijn oeuvre staat de kip, die door zijn projecten wordt onthuld als zowel een kunstwerk als een metafoor voor de samenleving. Door het samenbrengen en het onderzoek van het samenspel tussen kunst, wetenschap en filosofie, reflecteert Vanmechelen op ons wereldwijde erfgoed en onderzoekt hij de manier waarop we kiezen om te leven en te evolueren. Multidisciplinaire wetenschappelijke samenwerking en maatschappelijke betrokkenheid zijn een integraal onderdeel van de aanpak van Vanmechelen. Koen Vanmechelen  (courtesy Wilford X) levert het artwork voor de nieuwe beeldcampagne van Art The Hague 2019.

Kijk ook nog even terug naar het beeldverslag van Art The Hague 2018: https://youtu.be/Xn-fnL6YYOY.

WEEKEND ART THE HAGUE BUS: PENDELDIENST VOOR BEURSBEZOEKERS

GRATIS VERVOER

Bezoekers van Art The Hague kunnen op zaterdag 9 januari en zondag 10 januari gratis gebruik maken van de speciale Art The Hague bus, die tussen Art The Hague en Den Haag Centraal. De bus rijdt zaterdag en zondag 2 x per uur vanaf de openingstijd van de beurs (zie hieronder) tot ca. sluitingstijd.

Haltes

Art The Hague-Fokker Terminal: vóór de deur aan de rijweg.

Centraal Station: platform 1ste verdieping

Den Haag Centraal:
Lijn 28 richting Station Voorburg. Deze lijn rijdt ook in het weekend.
Vertrektijden van lijn 28

De gratis Art The Hague bus brengt tijdens de openingstijden van de beurs (zie hieronder) in het weekend de beursbezoekers van Den Haag CS naar de de Fokker Terminal v.v. De bus is te herkennen Art The Hague Poster.

 

Standplaats:
Den Haag CS, Busplatform (eerste verdieping)
– Fokker Terminal, voor de deur

 

Vertrektijden: zaterdag en zondag vanaf 11.00 van Den Haag CS. Laatste bus vanaf de Fokker Terminal : zaterdag om 20.00 uur (via Den Haag Centraal naar de Museumnacht) en zondag om 18.15 uur.

TICKETPRIJZEN

Tickets zijn verkrijgbaar

aan de kassa tijdens de

openingstijden van de beurs.

Normaal € 10

CJP/Student € 5

Tot 16 jaar gratis

Museumnacht x Art The Hague  Combiticket € 19

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 6 januari 18.00-22.00 uur

Donderdag 7 januari 14.00 – 21.00 uur

Vrijdag 8 januari 14.00 – 21.00 uur

Zaterdag 9 januari 11.00 – 20.00 uur

Zondag 10 januari 11.00 – 18.00 uur

BEURSLOCATIE

Fokker Terminal | Binckhorstlaan 249 | 2516 BB Den Haag
Hoe komt u er:
Auto:

Vanaf Amsterdam/Utrecht/Rotterdam: volg de A12 richting Den Haag Centrum

Na het Prins Clausplein rechts aanhouden en neem de eerste afslag, nummer 4: Voorburg Den Haag, Binckhorst

Bij de verkeerslichten onderaan de afrit linksaf, vervolgens rechtdoor de Maanweg volgen

Einde Maanweg met de bocht mee naar rechts de Binckhorstlaan op

Let op de Gele borden ‘Fokker Terminal’

Bij de eerste stoplichten linksaf en sla daarna direct weer linksaf de ventweg op

De ingang van het terrein van de Fokker Terminal ligt na 100m aan uw rechterhand

De Fokker terminal beschikt over 380 eigen parkeerplaatsen. Prijs: €5 per dag of dagdeel.


Openbaar Vervoer, alleen op werkdagen.
Kijk hierboven onder het kopje WEEKEND Art The Hague Bus voor vervoer tijdens het weekend.

Voor vertrektijden van bus 26: www.htm.nl/reisinformatie/htmbuzz-26/.

Voor een reisadvies op maat kijk op: www.9292ov.nl