Bezoekers

Art The Hague: 4 t/m 8 oktober 2017

Art The Hague

Art The Hague, de eigenzinnige beurs voor hedendaagse kunst, verrast in 2017 kunstliefhebbers en verzamelaars met een variëteit aan werk van zowel internationaal kunstenaars als jonge kunstenaars die nog niet zo lang geleden de academie hebben verlaten. Met een sterke selectie van 52 galeries voor hedendaagse kunst is de reguliere ‘line up’ van Art The Hague de moeite waard. Behalve gerenommeerde galeries als Livingstone Gallery en Galerie Pennings, nemen ook jonge galeries zoals Josilda da Conceicao Gallery en Twelve Twelve Gallery deel aan de beurs. Galerie Ramakers uit Den Haag toont een solo-presentatie van het werk van icoon Auke de Vries (zie afbeelding). Het randprogramma van Art The Hague omvat onder meer de verkooptentoonstelling ATH Drawings ‘werk op papier’, werk van jong talent, lezingen over hedendaagse kunst en rondleidingen langs toonaangevende kunstcollecties in de Haagse regio.

handtekening-axel
Axel Lemmens

Pat Andrea
the-swindler-205x33x33-a

PROGRAMMA

Woensdag 4 oktober (Feestelijke opening)

 • 16.00 uur Preview & Persmeeting
 • 17.00 uur Beurs Open
 • 18.00 uur Officiële opening
 • 22.00 uur Sluiting beurs

Donderdag 5 oktober 

 • 14.00 uur Beurs open
 • 16.00 – 19.00 uur Business DaY
 • 17.00 en 19.00 uur Tours
 • 18.00 – 19.00 uur Lezing (besloten)
 • 21.00 uur Sluiting beurs

Vrijdag 6 oktober

 • 14.00 uur Beurs open
 • 17.00 en 19.00 uur Tours
 • 21.00 uur Sluiting beurs

Zaterdag 7 oktober

 • 11.00 uur Beurs open
 • 13.00 en 16.00 uur Tours
 • 20.00 uur Sluiting beurs

Zondag 8 oktober

 • 11.00 uur Beurs open
 • 13.00 en 16.00 uur Rondleidingen
 • 18.00 uur Afsluiting

PLATTEGROND

Bekijk de beursvloer plattegrond van Art The Hague 2016.

Klik op de plattegrond voor een grote versie.

plattegrond-publiek-ath-2016
LR-OLD-ERTRIAN-IDMEDIUM-ARCYLIC-ON-CANVAS-BY-EMANUEL-TEGENESIZE-80CMX100CMYEAR-2013

AFRICA GUEST OF HONOUR

This year African Art is coming to The Hague. Art The Hague will play host to art 4-5 galleries specializing in African art. With this more prominent feature of contemporary art we are certain that this should prove to be an exciting program for 2017.

 

Under the leadership of cultural entrepreneur and independent curator, Edwin Otta, our invitation of Africa as a Guest of Honour highlights the rise of contemporary African artistic horizons. Spread across the fair, galleries from around Africa and Europe will showcase artists from both the African continent itself and its diaspora.

 

A complete event program will accompany the exploration of this continent in a state of artistic effervescence: lectures, videos, workshops and special tours. Additionally,  Art The Hague will organize a VIP program and invite art professionals, (young) collectors and foreign embassies to join in the celebration.

TENTOONSTELLINGEN

Salle Canfield Hatfield V 1989 ets 300

Tijdens Art The Hague worden in samenwerking met verschillende partners ieder jaar weer verschillende (internationale) tentoonstellingen en activiteiten georganiseerd.

 

‘ATH Special Editions’

Tijdens Art The Hague organiseren we een speciale (verkoop)tentoonstelling met als titel ATH Special Editions. We tonen ‘Kunst in Oplage’; zowel 2D als 3D, grafiek, fotografie, multiples en kunstenaarsboeken.

We gaan tijdens de beurs middels deze speciale tentoonstelling extra aandacht geven aan deze kunstvorm. We denken dat deze presentatie voor de bezoekers een interessante ontdekking is. Door deze tentoonstelling wordt bovendien kunst voor veel bezoekers beter bereikbaar. De tentoonstelling wordt gemaakt voor en door de deelnemende galeries aan Art The Hague en wordt alleen (internationale) kunst gepresenteerd met een hoog kwaliteitsniveau.

De tentoonstelling vindt plaats op de begane grond in zes verschillende ruimtes (totaal 360 m2). De ruimte worden ingericht met wanden en speciale spots. Tijdens de beurs zorgt Art The Hague voor een bezetting. Aan de deelnemende galeries van Art The Hague wordt gevraagd om werk aan te leveren. Galeries worden in staat gesteld om naast het werk in hun galerie ook extra werk (kunst in oplage) te presenteren in de tentoonstelling

Livingstone Gallery (25 jaar) en de Steendrukkerij Amsterdam (40 jaar) krijgen vanwege de viering van hun lustra en achtergrond in de grafiek een aparte plek binnen de tentoonstelling. Rento Brattinga is de curator van de tentoonstelling en zal zorgen voor een heldere en gebalanceerde presentatie.

‘Blauwdruk’ 

Bijna 150 werken, in alle denkbare grafische techniek, zullen twee lokalen op de eerste verdieping van de Fokker Terminal gaan vullen. Behalve dat alle werken op papier zijn, is er ook gekozen voor een vast formaat en kleur. 150 grafische werken in alle tinten blauw, allen vierkant ingelijst om de wanden van onder tot boven vol te hangen. Hiermee wordt een blauw “Gesamtkunstwerk” gecreëerd. Om doorheen te wandelen, stil te staan, uit te rusten, of gewoon te genieten van de blauwe installatie.

In een derde lokaal komt elk werk nog eens voorbij in een videopresentatie en zullen er workshops, demonstraties en lezingen van individuele grafici plaatsvinden. Grafiekplatform VOG legt de nadruk niet alleen op ambacht, maar staat ook open voor andere ‘experimentele’ vormen van grafiek. Dit levert bij de ledententoonstelling een zeer divers en boeiend beeld op van de huidige grafische kunst.

 

Dirty Daisies

De tentoonstelling ‘Dirty Daisies’ is een samenwerkingsproject van 16 Haagse en Amsterdamse kunstenaars die aan het begin van hun carrière staan. Ze kneden, slaan, timmeren, schuren en plamuren en geven als moderne beeldhouwers vorm aan grove materialen. De vorm van de expositie en het feit dat deze buiten plaats zal vinden vraagt om robuust en speels werk waardoor er vooral groter 3D-werk te zien zal zijn. Het werk kenmerkt zich als vlug, tijdelijk en eerlijk. De vorm van de expositie is gebaseerd op een klassiek tentoonstellingsmodel: ‘De tuin’. Door dit model niet toe te passen op de kade maar letterlijk in het water te laten drijven wordt de ‘tentoonstellingsvorm’ zichtbaar en zal deze zich manifesteren als een werk op zich. Dit is in lijn met het autonome beeldende werk van kunstenaar en curator van deze expositie Steef Crombach.

De deelnemende kunstenaars aan de expositie zijn;

Candela Bado, Zeno Beikircher, Yair Callender, Daniel Dmyszewicz, duo Frederik en Jacob, Doris Hardeman, Josje Hattink, Bas Kaufmann, duo Koolen en van de Lande, Tobias Lengkeek, Leslie Nagel, Jeannette Slütter, Marnix van Uum and Victor Yudaev.

Dagelijks vinden er meerdere rondvaarten plaats met een presentatie over het getoonde werk en de individuele kunstenaars. Actuele vertrek informatie, publicatie en plattegrond zijn beschikbaar bij de entree van Art The Hague.

CAMPAGNEBEELD ART THE HAGUE 2016

Na Warffemius, herman de vries, en Jeroen Henneman staat in 2016 het werk van beeldend kunstenaar Auke de Vries centraal in de beeldcampagne van Art The Hague. De nieuwe campagne kenmerkt zich wederom door de wijze waarop het ontwerp de getoonde kunst als uitgangspunt neemt en ondersteunt. De heldere, primaire kleuren uit het werk van Auke de Vries vertalen zich in het felle geel dat de affiches, advertenties, banieren en uitnodigingen eruit doet springen. Een eenvoudig vlak, symbool voor een wand in een afwijkend perspectief, werkt als drager voor de kunst en voor de beursdata, de locatie en de website. Op de affiches en flyers prijkt een hangend object van De Vries tegen het vlak dat er optisch bijna haaks opstaat. (Dit object zal tijdens de beurs in de hal boven de stands zweven.) Op de uitnodigingen rust een 2D-tekening net uit het lood op de bovenkant van de gele ‘wand’. Met deze kleine knipogen toont Art The Hague dat de beurs kunst op een eigen wijze wil belichten.

 

GRATIS VERVOER

Bezoekers van Art The Hague kunnen op zaterdag 8 oktober en zondag 9 oktober gratis gebruik maken van de speciale Art The Hague bus, die tussen Art The Hague en Den Haag Centraal. De bus rijdt zaterdag en zondag 2 x per uur vanaf de openingstijd van de beurs (zie hieronder) tot ca. sluitingstijd.

Haltes

Art The Hague-Fokker Terminal: vóór de deur aan de rijweg.

Centraal Station: Den Haag CS busplatform, halte H.

campagne beeld ATH 2016
afbeelding dirty daisies

 

WEEKEND ART THE HAGUE BUS: PENDELDIENST VOOR BEURSBEZOEKERS

Let op: in het weekend is er geen openbaar vervoer naar de Fokker Terminal.

De gratis Art The Hague bus brengt tijdens de openingstijden van de beurs (zie hieronder) in het weekend de beursbezoekers van Den Haag CS naar de de Fokker Terminal v.v. De bus is te herkennen Art The Hague Poster.

Standplaats:
Den Haag CS, Den Haag CS busplatform, halte H;
– Fokker Terminal, voor de deur

Vertrektijden: zaterdag en zondag vanaf 10.45 van Den Haag CS. Laatste bus vanaf de Fokker Terminal : zaterdag om 20.00 uur en zondag om 18.00 uur.

TICKETPRIJZEN

Tickets zijn verkrijgbaar

aan de kassa tijdens de

openingstijden van de beurs.

Normaal € 10

CJP/Student € 5

Tot 16 jaar gratis

C Kaart gratis

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 5 oktober 17.00-22.00 uur

Donderdag 6 oktober 14.00 – 21.00 uur

Vrijdag 7 oktober 14.00 – 21.00 uur

Zaterdag 8 oktober 11.00 – 20.00 uur

Zondag 9 oktober 11.00 – 18.00 uur

fokker buiten

BEURSLOCATIE

Fokker Terminal | Binckhorstlaan 249 | 2516 BB Den Haag
Hoe komt u er:
Auto:

 • Vanaf Amsterdam/Utrecht/Rotterdam: volg de A12 richting Den Haag Centrum.
 • Na het Prins Clausplein rechts, neem de eerste afslag (nummer 4: Voorburg Den Haag, Binckhorst).
 • Bij de verkeerslichten onderaan de afrit linksaf, vervolgens rechtdoor de Maanweg volgen.
 • Einde Maanweg met de bocht mee naar rechts de Binckhorstlaan op.
 • Volg de gele borden met “Fokker Terminal”. U passeert de Fokker Terminal eerst aan uw linkerhand.
 • Neem na 200 meter de afslag naar links, de ventweg op.
 • Sla op de ventweg direct weer links, u rijdt nu 200m terug, de Fokker Terminal ligt aan uw rechterhand.
 • De Fokker terminal beschikt over 380 eigen parkeerplaatsen. Prijs: €5 per dag of dagdeel.


Openbaar Vervoer, alleen op werkdagen.
Kijk hierboven onder het kopje WEEKEND Art The Hague Bus voor vervoer tijdens het weekend.
Neem vanaf Station Den Haag HS bus 26 richting Voorburg Station. Vertrekhalte treft u aan de achterkant van het station, naast de Haagse Hogeschool. Neem vanaf den Haag CS bus 28. Uitstappen bij halte Zonweg, 100 meter teruglopen, De Fokker Terminal ligt aan de overzijde van de Binckhorstlaan. Voor vertrektijden van bus 26 en 28 zie: www.htm.nl/reisinformatie/htmbuzz-26/.Voor een reisadvies op maat zie: www.9292ov.nl