Renée Steenbergen

Renée Steenbergen

“Ondernemers zijn de best vertegenwoordigde beroepsgroep onder collectioneurs” of “veelal wordt het kunstwerk gezien als een partner, die toegesproken wordt, de bezitter inspireert en zin geeft aan het leven”. Dit zijn een paar quotes die te lezen zijn in het fascinerende boek Iets wat zoveel kost, is alles waard van Renée Steenbergen. Een boek dat eigenlijk door iedere verzamelaar, galeriehouder en kunsthandelaar gelezen zou moeten worden. Al was het alleen maar om geconfronteerd te worden met zoveel herkenning. Helaas is het al uitverkocht maar via de 2e hands markt nog wel verkrijgbaar.

Op vrijdag 9 oktober 19.00 zal Renée Steenbergen een lezing geven op Art The Hague en zal ze ons meenemen in alle ontwikkelingen rondom kunst en kunst verzamelen zowel binnen en buiten Nederland.

Ze is specialist op het gebied van particuliere kunstverzamelingen en Mecenaat. Zij behaalde haar doctoraal-examen Kunstgeschiedenis van de Moderne Tijd aan de Universiteit van Amsterdam, heeft haar eigen bedrijf Bureau Steenbergen en werkt onder meer als onderzoeker en publicist voor NRC.

Buitengewoon interessant is dat Bureau Renée Steenbergen een website voor kunstverzamelaars aan het bouwen is met een community waar kunstverzamelaars onderling kunnen uitwisselen en aan expositie-projecten kunnen meewerken.

Kortom, leven in de brouwerij voor iedereen die kunst een warm hart toedraagt.

Aanmelden voor de lezing info@artthehague.nl