Galerie Pennings in Beeld

Galerie Pennings in Beeld

Galerie Pennings, sinds 1979 gevestigd in Eindhoven is gespecialiseerd in fotografie. De galerie toont werk van zowel startende als gevestigde fotografen, waarbij het hoofddoel is het bieden van een platform voor autonome fotografie. Werk dat zich op de grens van beeldende kunst en fotografie bevindt, de grenzen van de fotografie verkent en verschuift.

Art The Hague is een eigenzinnige beurs waar echt nog iets te ontdekken valt. Galerie Pennings maakt daar graag deel van uit!

Op Art The Hague toont galerie Pennings een selectie landschappen. Landschappen met zeer uiteenlopende interpretaties.

Mischa Keijser toont tweetallen uit zijn serie Subjectivity. Twee beelden die op exact dezelfde plaats genomen zijn binnen maximaal 24 uur. Zijn bijzondere gebruik van het licht refereert aan de Hollandse meesters.

Wiesje Peels met werk uit de Gogh flow serie waar ze dit jaar aan werkt in het kader van het van Gogh jaar. Haar landschappen spreken tot de verbeelding door de vreemde vormen en het lichtgebruik.

Noortje Haegens maakt videowerk waarin ze haar ervaringen gedurende haar wandeltochten verbeeldt. Cabin is gemaakt in Lapland.

Van Paul Bogaers laten we werken zien uit de serie Les Vacances des Mr Rorschach. Deze bedenker van de inktvlekkentest had een bijzondere belangstelling voor een bepaald soort landschappelijke ansichtkaarten.

Lisette van Cruijningen verbeeldt haar emoties door middel van  landschapsfoto’s. Haar serie gemaakt op de Coolsingel in Rotterdam is heel bijzonder en stelt vragen over het beleven van landschap.

Afbeelding: Noortje Haegens, Cabin, Videowerk gemaakt in Lapland