Festival Classique

Festival Classique

Een van de doelstellingen van Art The Hague is om samen met andere Haagse culturele initiatieven te laten zien dat Den Haag kunst van topniveau voortbrengt. In 2015 geven we opnieuw een combi-ticket uit met de Haagse musea en werken we voor de eerste keer samen met Festival Classique in een uitwisselingsproject.

Van 18 tot en met 21 juni vindt Festival Classique plaats op en rond de Hofvijver. Vier dagen lang kunt u genieten van verschillende klassieke concerten met als grote hoogtepunt Hét Hofvijverconcert. Art The Hague presenteert tijdens het festival een bijzondere muzikale kunstervaring waarbij beeldende kunst en muziek elkaar ontmoeten.

Festival Classique blaast al vanaf 2006 met succes het stof van het imago van klassieke muziek. De unieke programmering van het festival kenmerkt zich door het toegankelijk maken van klassieke muziek voor een breed publiek. Veel van de voorstellingen zijn unieke producties en dus alleen tijdens het festival te zien. Door deze bijzondere concerten op maat breekt Festival Classique klassieke muziek open voor mensen van alle leeftijden. Festival Classique gaat graag de verbinding aan met andere kunstdisciplines. Met de samenwerking met Art The Hague komt daar nu ook beeldende kunst bij.

Speciaal voor de nieuwsbrieflezers van Art The Hague kunnen bieden we 15% korting op voorstellingen van Festival Classique. Vul bij uw bestelling de code 12052015 in om gebruik te maken van de aanbieding.

In oktober zal tijdens Art The Hague de bijzondere omgeving van de Fokker Terminal een podium bieden aan een concert van Festival Classique. Een samenwerking tussen de twee evenementen ligt eigenlijk zeer  voor de hand. Beide organisaties willen kunst van hoog niveau in een eigentijdse setting onder de aandacht brengen van een zo breed mogelijk publiek. Bovendien voegt de combinatie van beeldende kunst en muziek een extra dimensie toe aan de kunstbeleving.

Wilt u ervaren hoe beeldende kunst en klassieke muziek op elkaar inspelen? Op www.facebook.com/artthehague  en www.festivalclassique.nl vindt u binnenkort meer over onze gezamenlijke projecten.