A Selection of Pavilions

A Selection of Pavilions

De gemeente Wassenaar organiseert in samenwerking met gastcurator Yvette van Caldenborgh de bijzondere tentoonstelling A Selection of Pavilions. Het uitgangspunt voor deze tentoonstelling is de Biënnale van Venetië, de oudste hedendaagse kunsttentoonstelling in Europa. A Selection of Pavilions is vanaf 18 september twee maanden lang te zien in Raadhuis De Paauw. Kunstbeurs Art the Hague zal van 7-11 oktober een programma bieden dat aansluit op de tentoonstelling in Wassenaar.

Kunst en cultuur zijn belangrijke kenmerken van Wassenaar. Dit groene dorp, gelegen tussen de grote steden van de Randstad en prachtig gesitueerd aan het strand, heeft van oudsher enorme aantrekkingskracht op kunstenaars uitgeoefend. Om het internationale en artistieke karakter van Wassenaar te onderschrijven presenteert Raadhuis De Paauw: A Selection of Pavilions. Naast werk van de Nederlander herman de vries (die zijn naam uit bescheidenheid met kleine letters schrijft) is onder andere werk te zien van Shilpa Gupta uit India, Helen Sear uit Wales, Adrian Ghenie uit Roemenië en Sarkis uit Turkije.

Selectie van de Biënnale van Venetië

Onze gastcurator heeft een selectie gemaakt uit de inzendingen van de verschillende landen voor de Biënnale van Venetië. Gedurende deze biënnale, die sinds 1895 elke twee jaar wordt gehouden, presenteren vele landen hun beste kunstenaar van dit moment in een nationaal paviljoen. Deze paviljoens bevinden zich deels in de Giardini, een prachtig park op het oostelijke puntje van Venetië, deels in schitterende oude huizen en paleizen in de stad.

Raadhuis De Paauw in Wassenaar sluit qua architectuur en uitstraling prachtig aan bij Venetië. Dit voormalig zomerpaleis van Prins Frederik der Nederlanden vormt met zijn oude grandeur een passende achtergrond voor de tentoonstelling.

  • Expositie: 18 september t/m 22 november 2015
  • Openingstijden: donderdag tot en met zondag van 12 tot 16 uur
  • Adres: Raadhuis De Paauw, Raadhuislaan 22, 2242 CP Wassenaar

Art The Hague bezoekt op vrijdag 9 oktober de tentoonstelling. Als u erbij wilt zijn, kunt u een mail sturen naar info@artthehague.nl. We hebben plek voor 50 personen!