Piketlezing

Piketlezing

De allereerste Piketlezing op 6 oktober 16 uur bij Art The Hague.

Met CDA-fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma en Hoogleraar Luuk Boelens

Op donderdag 6 oktober aanstaande presenteert de Stichting mr. F.H. Piket met trots de allereerste Piketlezing. Sybrand van Haersma Buma (fractievoorzitter CDA) en hoogleraar Luuk Boelens (ruimtelijke planning, Universiteit van Gent) gaan op kunstbeurs ART The Hague met elkaar in debat over het mecenaat en het makersklimaat in brede context en de invloed daarvan op jonge kunstenaars.

Het mecenaat en makersklimaat zijn voor de Stichting mr. F.H. Piket belangrijk: niet alleen vormen beide onderwerpen een belangrijke motor achter de culturele en economische dynamiek en de ontwikkeling van een stadsregio, ook de invloed ervan kan tot ver over de grens van de eigen stad reiken.

Zo trekt het makersklimaat van de regio Den Haag jonge professionals in de kunsten uit zowel binnen- als buitenland naar de Hofstad toe. Voor de Piket Kunstprijzen betekent dit concreet dat er niet alleen winnaars zijn die buiten de landsgrenzen opereren (Lennart Lahuis, schilderkunst 2015, die woont en werkt in Parijs) of van buitenaf komen (de Canadese Sarah Murphy, dans 2015), maar er zijn dit jaar ook weer twee genomineerden (Debbie Young, Schotland en Alice Godfrey, Zuid-Afrika) die naar Den Haag zijn gekomen voor hun kunst.

De sprekers

CDA-fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma vertelt over zijn persoonlijke band met kunst en cultuur en geeft zijn visie op het mecenaat en makersklimaat in Nederland. Hoogleraar Luuk Boelens neemt de van oudsher sterke band tussen economie en kunst in de Lage Landen, onder bescherming van de politiek, onder de loep en verbindt deze aan lessen voor het heden.

Na de lezing is ruimte voor debat o.l.v. moderator Eric Korsten. Korsten werkt als freelance journalist op het gebied van kunst en theater voor onder meer weekblad Den Haag Centraal en theatertijdschriften Scènes en Zichtlijnen. Ook presenteert hij de wekelijkse live-radioshow Kunstlicht op de publieke stadsomroep Den Haag FM.

Wilt u erbij zijn? Stuur dan een mail naar info@artthehague.nl o.v.v. Piketlezing